Werkwijze

HM is op de eerste plaats een dienstverlenend architectenbureau. Onze ontwerpen zijn het resultaat van goed luisteren naar de opdrachtgever en goed luisteren naar de locatie om vervolgens de wensen en mogelijkheden samen te voegen tot een goed plan.
De ontwerpen en het eindresultaat zijn bij HM daardoor altijd uniek, altijd maatwerk.

HM is vanaf eind jaren '70 betrokken bij het ontwikkelen, het ontwerpen, het voorbereiden en de bouwbegeleiden van de meest uiteenlopende projecten. Woningen, scholen, zorgfaciliteiten en kantoren. Stedenbouwkundige inrichting en interieurs. Nieuwbouw, hergebruik en restauratie.

HM Architecten adviseert tijdens de initiatieffase, ontwerpt het project en doet de bouwvoorbereiding. Is verantwoordelijk voor directie en toezicht tijdens uitvoering en oplevering maar staat ook daarna paraat. 
Dat heeft grote voordelen: wij kunnen onze opdrachtgevers over het gehele traject ter zijde staan, en het houdt onze kennis en kunde actueel.

HM Architecten is de regisseur van uw project.
Ontwerp- en bouwprocessen zijn complex. Wij zijn ervaren in dit soort processen en vinden het elke keer weer boeiend en uitdagend om gedurende het proces de belangen van de opdrachtgever en de mogelijkheden die de locatie in samenhang met elkaar te optimaliseren.

HM werkt snel en oplossingsgericht met als doel: een gebouw waar onze opdrachtgever trots op is en dat de locatie eer aan doet. En... dat past binnen de economische mogelijkheden.